L'Hotel Oasis Park de Calella obrirà aquest divendres les seves portes als pacients lleus amb la Covid-19 procedents dels hospitals de Blanes i del municipi del Maresme, dins el projecte 'Hotels Salut'. Segons ha informat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en aquest establiment també s'hi podran acollir els pacients d'atenció primària del territori que ho necessitin, des de Canet i fins a Tossa de Mar. En total s'han adequat un total de 3 plantes amb 15 llits cadascuna, però inicialment només se n'obrirà la primera.

La mesura té per objectiu alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i el recurs es destinarà a dues tipologies de pacients. Per un costat, pacients lleus i amb autonomia que estan finalitzant el tractament a l'hospital i han de continuar aïllats, però no poden fer-ho a casa seva per dificultats del seu entorn; i per l'altre, persones amb simptomatologia lleu que no estan ingressades però no tenen garantit un aïllament en condicions.

Tots aquests pacients seguiran tenint un seguiment assistencial a càrrec de professionals de l'Atenció primària de la Corporació, i l'equip constarà d'un professional de Medicina de Família, una infermera i una auxiliar d'infermeria, així com també hi haurà personal administratiu per a la coordinació dels serveis.

D'altra banda, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es farà càrrec de la logística hotelera, com ara la bugaderia, la cuina, la neteja i també de la vigilància. El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Calella, el Gremi d'Hotelers del Maresme i la Família Coll.