Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Olot van detenir el dia 31 de març, a Olot, un home de vint-i-cinc anys, de nacionalitat colombiana, com a presumpte autor d'un delicte de lesions amb arma blanca.

Al voltant dde dos quarts d'onze de la nit del dia abans, 30 de març, es va rebre avís al telèfon d'emergències 112 que alertava d'una baralla a l'interior d'un pis a la localitat d'Olot. Quan els mossos s'hi van adreçar van trobar a un dels inquilins del pis amb lesions evidents a la cara, coll i pit.

Els agents van saber que les ferides suposadament els hi havia causat la persona que li havia llogat una habitació feia pocs dies, el qual ja no es trobava al lloc.

La víctima va explicar que es van barallar amb l'inquilí per temes econòmics, que aquest li reclamava diners, mentre li clavava un cúter a diferents parts del cos. Que van estar forcejant i va aconseguir sostreure-li 60 euros i va marxar del pis ràpidament, malgrat la situació de confinament que es viu a causa de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus.

Al lloc també s'hi va adreçar un indicatiu del SEM el qual va traslladat al ferit a l'Hospital Comarcal de la Garrotxa, on li van posar diversos punts de sutura a les ferides.

Amb les dades que havia facilitat la víctima del presumpte agressor, els agents van iniciar una investigació la qual van concloure l'endemà amb la localització de la persona a casa de la seva germana i la seva detenció per les lesions que li havia causat a la víctima.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar l'endemà de la detenció, 1 d'abril, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.