L'Ajuntament d'Olot va donar compte del primer document de mesures per combatre els efectes socials del COVID-19 en el ple ordinari celebrat ahir. La declaració de voluntats va ser redactada de manera conjunta per tots dels grups municipals. Per tal de dotar econòmicament les mesures, l'Ajuntament ha aprovat la contractació d'una pòlissa de 2,5 milions d'euros que servirà per a la creació d'un fons social i un d'econòmic destinats a ajudar veïns i negocis a la fi del confinament

El fons social preveu transferir un 20% del superavit del pressupost de l'Ajuntament del 2019 a la partida destinada al fons social del 2020. D'aquesta manera afegiran 280.000 euros al 1.259.000 euros previst per fons socials.

El fons econòmic vindrà d'una modificació de pressupost. «O sigui, vindrà del nostre propi esforç en estalvi dins de l'àmbit que tenim», va precisar l'alcalde, Josep Berga (JuntsxCat). L'alcalde va demanar més autonomia per a les administracions locals per aportar més fons als dos fons creats ahir. «La gent necessita ajuda ara», va comentar l'alcalde.