L'evolució dels sanitaris infectats per coronavirus a la coronavirusRegió Sanitària de Gironatambé dibuixa una corba clara amb una tendència a la baixa significativa des de fa diverses setmanes.

De fet, segons les últimes dades actualitzades ahir, a l'hospital Trueta -centre que ha atès el gruix més elevat de pacients- hi ha 56 treballadors infectats, i a l'atenció primària, 22. Actualment, doncs, l'Institut Català de la Salut (ICS) té 78 professionals amb coronavirus i el total acumulat és de 203. Tot i que les xifres costen de baixar en comparació amb altres hospitals de la demarcació de Girona, en les darreres setmanes s'ha produït una millora significativa. De fet, un 60% dels treballadors infectats del Trueta ja s'han recuperat, així com el 63% de l'atenció primària. La millora s'ha evidenciat aquesta darrera setmana, i és que des del 28 d'abril, la xifra de recuperats del Trueta ha augmentat fins gairebé un 20%.

Cal tenir present que el moment més crític es va viure fa un mes. Concretament, el 4 d'abril quan el Trueta va arribar a registrar 78 treballadors infectats i el total de l'ICS aquell dia era de 120. Tot i que la xifra diària es va mantenir en més de 100 durant dies, Comissions Obreres va afirmar més d'una vegada que el Trueta és dels hospitals amb la taxa de sanitaris afectats més baixa, cal tenir present que l'ICS compta amb més de 3.600 professionals.

Forta davallada al Santa Caterina

Fins dilluns a la nit, un 90% dels 192 treballadors infectats de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ja s'havien recuperat. Segons l'última actualització, hi ha 19 professionals amb coronavirus, 15 dels quals treballen a l'hospital Santa Caterina. En la darrera setmana, també se n'han recuperat prop d'un 20%. La davallada és considerable tenint en compte que l'IAS havia arribat a tenir el mateix nombre de professionals afectats que l'ICS sobre una plantilla formada per uns 1.800 professionals, la meitat respecte a l'altre organisme.

Quant a la Regió Sanitària de Girona, actualment hi ha 186 sanitaris contagiats, un 66% menys que el 9 d'abril, quan es va arribar al màxim amb 548 en total. La resta d'hospitals comarcals també han evidenciat aquesta millora. Per exemple a l'hospital de Figueres, dels 95 casos positius ja se n'han recuperat 89.

D'altra banda, segons fonts oficials, un 11% dels contagis entre sanitaris a Espanya s'han produït a dos hospitals de Madrid i Barcelona. En total, l'Estat acumula 43.956 professionals contagiats i ahir se'n van registrar 631 més. Cal tenir en compte que tenen una simptomatologia diferent que la resta de la població.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus