15 de maig de 2020
15.05.2020
Diari de Girona

Amplien els carrils bici i les zones 30 a diferents carrers de Palafrugell

L'Ajuntament assegura que l'objectiu és unir la zona escolar amb els carrers del centre de la localitat

14.05.2020 | 23:05
Amplien els carrils bici i les zones 30 a diferents carrers de Palafrugell

El departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Palafrugell està a punt de finalitzar la transformació en carril bici i zona 30 d'alguns carrers de l'àrea coneguda popularment com «les cases barates». Segons va informar ahir el consistori palafrugellenc, en concret s'han modificat els següents carrers: del Gregal, Garbí, Antonio Machado, Terral, Sant Isidre, Roella, part del Carrer Lluna, sector nord de Vinker i Meyer, Solarium i Violeta.

En aquest sentit, l'Ajuntament va especificar que queda pendent de realitzar part de la senyalització vertical en aquestes vies. En una propera fase, es realitzarà la connexió entre el carrer del Gregal i el carrer del Terral, i també el carrer Esclanyà.

L'objectiu d'aquesta actuació és unir els centres escolars amb la zona centre. Per aquest motiu, en una següent fase es transformaran en carril bici i zona 30 els carrers de la Lluna, Camp d'en Prats, Sagunto, Barris i Buixó, Plaça d'Europa, Camí Fondo, Rajola, Frederic Martí Carreras i Passeig Migdia. Aquest circuit connectarà també amb la xarxa Pirinexus pel centre de la vila.

Un cop estiguin finalitzats tots aquests trams de carril bici i zona 30, estarà executat més del 50% de la part sud del Pla Director de la Bicicleta.

Els carrers transformats com a carril bici i zona 30 són vies en les quals els vehicles comparteixen l'espai amb les bicicletes i en què es pot circular a una velocitat màxima de 30 km/h.

D'altra banda, també s'ha fet un trencament de trajectòria al barri, al carrer sant Isidre, per reduir la velocitat i millorar la visibilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook