07 de juny de 2020
07.06.2020
Diari de Girona

Reobren l'aparcament de Sadernes amb un aforament de 75 places

La limitació de l'accés s'ha fet per evitar els episodis de massificació que es donen a l'espai protegit

06.06.2020 | 23:16
Reobren l'aparcament de Sadernes amb un aforament de 75 places

Aquest cap de setmana s'obrirà per primer cop l'aparcament de Sadernes a l'Alta Garrotxa des que es va declarar l'estat d'alarma el passat 13 de març. Aquesta decisió s'ha pres arran de l'entrada de la Regió Sanitària de Girona a la fase 2 de la desescalada, que permet als usuaris desplaçar-se en vehicle per passejar o realitzar activitats esportives.

Tanmateix, i per tal de compatibilitzar el gaudi del visitant amb les mesures de seguretat i protecció en el context de l'emergència sanitària, s'ha limitat l'aforament de l'aparcament a la meitat, concretament, a 75 places. Aquesta mesura pretén reduir els episodis de massificació que es donen en aquest sector de l'espai protegit i que poden esdevenir un risc per a la salut en el context de l'emergència sanitària. A més, cal recordar que les autoritats sanitàries desaconsellen el bany i les activitats recreatives a zones d'aigua dolça amb poc cabdal durant la temporada d'estiu 2020, per tal d'evitar contagis.

Per facilitar l'ordenació i estacionament de vehicles i garantir la informació a l'usuari, es comptarà amb un servei d'informació durant aquest cap de setmana. El servei informarà als usuaris de la restricció en l'aforament de l'aparcament, les recomanacions quant a mesures de protecció i recordarà les possibles sancions per incompliment de normativa en el medi natural.


Accés a l'Alta Garrotxa

L'aparcament de Sadernes és una gran extensió de terreny per aparcar situada a l'entrada de l'Alta Garrotxa. Des de l'aparcament s'accedeix als camins que condueixen a Sant Aniol i a les valls de Riu i d'Ormier. Cada any hi entren unes 32.000 persones entre els mesos d'abril i octubre pel gaudi de la natura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook