26 de juny de 2020
26.06.2020
Diari de Girona

Llum verda al remdesivir, el primer tractament contra el coronavirus

L'Agència Europea del Medicament aprova l'ús d'aquest fàrmac per als pacients més greus

26.06.2020 | 00:30
Llum verda al remdesivir, el primer tractament contra el coronavirus

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) va donar llum verda al primer tractament contra la Covid-19, el remdesivir, per a pacients greus que requereixen ventilació. En un comunicat, l'EMA va anunciar que recomana autoritzar la seva comercialització de manera condicional després de rebre el vistiplau del seu comitè científic. Segons l'EMA aquest permís condicional és un tipus d'autorització que permet facilitar l'accés ràpid a medicines en moments d'emergència.

Tot i això, la companyia haurà de presentar uns informes finals sobre el medicament abans de finals d'any. Ara l'EMA espera que la Comissió Europea doni el seu vistiplau final en la pròxima setmana que permeti la comercialització del remdesivir a la UE.

El comitè científic de l'EMA va començar a avaluar el remdesivir a finals d'abril principalment amb dades de l'estudi de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units.

Segons l'EMA, l'assaig ha demostrat que els pacients greus tractats amb remdesivir es recuperen de mitjana en 12 dies, sis dies abans que la resta. Per contra, no es va detectar cap benefici entre els pacients menys greus ni en els pacients que ja estaven amb ventilació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit