L'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) ha posat en marxa una campanya de prevenció del càncer de pell que tindrà lloc a diferents platges i piscines de la província de Girona. Concretament, anirà a les piscines de Salt i Girona i a les platges de Llançà, Lloret de Mar, Palamós, l'Escala, Sant Feliu de Guíxols i Blanes, en horari de matins. La campanya finalitzarà al municipi de la Selva el 12 d'agost.

L'objectiu principal de la campanya és el de conscienciar la població sobre les greus conseqüències que pot comportar una inadequada exposició al sol i la importància d'adoptar hàbits de protecció solar tant a l'estiu com a la resta de l'any.

Més de 80 càncers a Girona

I és que el càncer de pell és un dels tipus de tumor més freqüents. Segons dades de l'Observatori del Càncer de l'AECC, l'any passat es van diagnosticar 863 casos de melanoma de pell a Catalunya (84 a Girona) i 3.507 casos de càncer de pell no melanoma (339 a Girona).

Un altre dels objectius que persegueix aquesta acció és el de transmetre a la població que el 90% dels càncers de pell es poden curar si es detecten a temps identificant-ne els símptomes. El càncer de pell es produeix pel creixement anormal i descontrolat de cèl·lules cutànies que s'han alterat per la radiació ultraviolada (UV) procedent de la llum solar o dels llits de bronzejat. Per aquest motiu, se sol manifestar amb major freqüència en la pell exposada al sol.