L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consell Comarcal de la Garrotxa ahir van signar dos convenis per millorar el sanejament de la conca del riu Fluvià amb una inversió de més d'1,2 milions d'euros.

En una primera fase, faran les obres per la desconnexió de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca de l'actual estació depurad0ra, construïda el 1994 i ara al límit, i la seva connexió a la xarxa del sistema de Sant Jaume de Llierca amb una nova xarxa de col·lectors en alta. La segona fase inclou la redacció del projecte d'ampliació de la planta depuradora de Sant Jaume de Llieca amb un cost de 48.200 euros. La depuradora de Sant Jaume de Llierca es va construir el 2009 i actualment té una capacitat de tractament de 1.600 m3/dia, equivalent a una població de més de 8.000 habitants provinents dels nuclis d'Argelaguer (tant el municipi com el polígon Molinot), Tortellà, Montagut (barri de la Cometa) i els habitants del propi municipi.

L'ACA preveu tenir tots els sistemes de sanejament de la Garrotxa completats el 2027.

En paral·lel també estan treballant en la redacció dels projectes constructius pel sanejament i depuració d'Oix i de Riudaura amb un pressupost total de 48.700 euros que permetran que aquests dos nuclis tinguin la xarxa de sanejament connectada al sistema de depuració comarcal.

El director de l'ACA, Lluís Ridao, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, ahir, van rubricar els dos convenis que permetran «reordenar i millorar el sanejament i depuració en alta» a la conca del riu Fluvià i es farà en diferents fases per donar continuïtat al servei en tot moment.