La companyia elèctrica Endesa invertirà aquest 2020 gairebé tres milions d'euros en l'automatització de la xarxa elèctrica de comarques gironines. L'empresa està instal·lant un total de 120 telecomandaments en centres de transformació de la demarcació. Els nous dispositius permeten reduir en un 20% el temps d'interrupció del subministrament en cas d'incidències, segons ha informat Endesa, i s'emmarca en el Gran Pla de Qualitat de la companyia.

Amb aquesta millora, el Centre de Control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències. El Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa.

D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del temps d'interrupció del subministrament. En acabar l'any, el volum de centres de transformació que estaran telecomandats ja serà aproximadament un 20% del total de 6.900 instal·lacions de Girona.

Fins al moment, aquestes actuacions s'han realitzat a 30 centres de transformació d'onze municipis gironins: Castelló d'Empúries, Figueres, l'Armentera, Roses, Vilafant, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Salt, Joanetes, Blanes i Vilademuls.