Segueix-nos a les xarxes socials:

Superar la COVID en menys d'una setmana als 60 anys

Dos pacients han estat donats d'alta en seguir un tractament que s'utilitza en nens amb càncer

Dos pacients d'edat avançada amb covid-19, una dona i un home de 59 i 66 anys, han estat donats d'alta hospitalària en tot just 6 i 8 dies dins d'un assaig clínic de la Unitat CRIS de Recerca i Teràpies Avançades de La Paz per a adaptar a pacients amb covid-19 una teràpia cel·lular que s'utilitza en pacients oncològics infantils.

Tots dos presentaven els símptomes típics de la covid-19, com la pneumònia bilateral i necessitats d'oxigen, i han evolucionat de manera favorable i ràpida. Tot i que l'assaig no està dissenyat en aquesta primera fase per respondre a l'eficàcia, aquest plantejament té esperances basades en la immunoteràpia.

Ràpida recuperació

«És un assaig que ja està en marxa, s'ha infós a dues persones adultes i totes dues s'han recuperat aviat, als sis i vuit dies ja estaven a casa sense necessitat d'oxigen amb una recuperació molt cridanera i primerenca», comenta el cap de Hematoncológica Pediàtrica de La Paz i director de la Unitat CRIS de Recerca i Teràpies Avançades de l'hospital, Antonio Pérez Martínez.

«Encara és aviat per parlar d'eficàcia, però sí que es pot parlar de tolerància adequada. Per a l'efecte terapèutic encara hem d'esperar a finalitzar almenys la fase II de l'assaig. Per això, necessitem ajuda econòmica per accelerar aquest assaig i que se'n beneficiïn el màxim nombre de pacients i salvar vides», afegeix.

Aquest assaig clínic, que es troba encara en la seva Fase I, busca un finançament global de 500.000 euros i proposa extreure un tipus especial de limfòcits T (cèl·lules del sistema immunitari especialitzades a destruir cèl·lules infectades i tumorals) de pacients recuperats del coronavirus de la covid-19 i infondre'ls en nous pacients infectats, que es recuperaran molt més ràpid i amb els mínims efectes secundaris.

Prem per veure més contingut per a tu