01 de octubre de 2020
01.10.2020
Diari de Girona

Famílies de Mieres es neguen a portar els fills a l'escola amb mascareta

01.10.2020 | 00:22
Alumnes de l'escola Finestres de Mieres aguantant una pancarta reivindicativa.

Diverses famílies de l'escola Finestres de Mieres (Garrotxa) no han portat els seus fills a classe aquest dimecres en protesta perquè han de dur mascareta obligatòriament a dins de les aules. Segons les famílies, Mieres és un municipi amb un risc molt baix de contagi i on en els últims mesos no s'ha detectat cap cas.

Per això demanen que es revoqui l'ús de mascaretes obligatòries a dins de l'aula, sobretot en escoles rurals com la seva. Els pares han protestat perquè durant els primers quinze dies de curs, alguns dels nens «sí que han manifestat molèsties i dificultats per l'aprenentatge» pel fet de portar mascareta.

Per altra banda, els pares també es queixen que els grups bombolla i la separació d'espais comprometen el projecte pedagògic de l'escola.

De fet, asseguren que durant els primers quinze dies de curs han respectat la decisió d'utilitzar les mascaretes a l'aula i mantenir la distància, però ara no entenen que es mantinguin aquestes mesures.


Comunicació amb les famílies

Per això l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes ha enviat una carta als consellers d'Educació i Salut demanat que es revoqui l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a les aules. Ho fan basant-se en les dades de contagi a Mieres i també recordant que alguns comunicats de Salt indiquen que els nens podrien ser menys transmissors del virus. En la carta enviada a Josep Bargalló i Alba Vergés també recriminen que no hi hagi hagut una «major comunicació i participació» de les famílies en la presa de decisions i en «la lliure elecció responsable de les mesures que afecten als nostres fills».


Baixes del personal

D'altra banda, a Girona les famílies de 18 alumnes de P2 de la llar d'infants Sant Ramon Nonat de Montjuïc, ahir no van poder portar els fills a classe. El principal motiu és que no hi ha prou educadores per fer-se càrrec dels nens, ja que les dues educadors del grup estan de baixa. Des de l'AMPA demanen al Departament d'Educació que contractin personal de reforç amb la màxima celeritat possible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook