Ripoll incrementarà la presència policial de nit arran de la baralla multitudinària del cap de setmana a la zona d'oci nocturn. Aquesta és una de les decisions preses per l'Ajuntament en Junta de Govern Local.

L'objectiu és posar fi a situacions d'incivisme, baralles i botellons. Aquestes mesures qualificades «d'extraordinàries i urgents» pel consistori s'implementaran aquest cap de setmana. A banda de la major presència policial tant de Policia Local com de Mossos d'Esquadra, l'Ajuntament també crearà la figura de l'educador de carrer, que busca acabar amb l'incivisme de grups de joves que han protagonitzat diversos episodis, el més recent, la baralla multitudinària del cap de setmana, que ha acabat amb dos detinguts.

Els Mossos d'Esquadra van detenir-los dilluns i estan vinculats presumptament amb la baralla multitudinària del cap de setmana que va concentrar un centenar de persones a la zona de l'oci nocturn. Els fets van tenir lloc la matinada del 4 d'octubre, com va avançar Diari de Girona, arran d'una baralla de bar a la zona d'oci nocturn de la plaça Gran de Ripoll que va derivar en disturbis en els quals van acabar participant un centenar de persones.

Mossos i Policia Local van actuar per acabar amb els enfrontaments i van constatar un centenar de persones a la via pública que estaven en actitud alterada i agressiva, i com diverses persones volien entrar a la força en un bar i d'altres hi estaven refugiades.

Els agents van rebre diversos impactes pel llançament d'objectes tals com encenedors, ampolles, pedres, glaçons i terra de les jardineres de la plaça. De fet, en l'incident, diversos agents van resultar ferits lleus i de diversa consideració, i van ser atesos i avaluats a l'hospital de Campdevànol.

Com a resultat, els agents van identificar diverses persones, van intervenir dues navalles i van detenir dos dels presumptes responsables de la baralla l'endemà mateix dels fets. Es tracta de dos joves de 23 i 26 anys, de nacionalitat hondurenya i veïns de Ripoll, i se'ls acusa d'un delicte de desordres públics i un d'atemptat a agents de l'autoritat. Els detinguts, un del quals té múltiples antecedents, van passar dimarts a disposició del jutjat de guàrdia de Ripoll, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Acord amb Interior

Per intentar posar fi a les situacions que s'han viscut a l'àrea d'oci nocturn, l'Ajuntament de Ripoll ha acordat diverses actuacions. La més visual serà que es doblaran els efectius de la Policia Local en el torn de nit i, per tant, hi haurà més presència en aquests sectors.

A més, l'Ajuntament afirma que ha arribat a un acord amb els Serveis Territorials del Departament d'Interior per incrementar el nombre de Mossos d'Esquadra que permetran «reforçar els operatius policials del centre de la vila i per dissuadir els joves que opten pel botellón» que es fa en diferents punts del municipi un cop tancats els locals nocturns.

Incivisme dels joves

A banda, la Junta de Govern ha apostat per crear la figura de l'Educador de carrer i fer un treball coordinat entre tots els agents educatius i socials del territori, ja que, segons l'Ajuntament, hi ha «el grup de joves que després del confinament ha incrementat les mostres d'incivisme».

A més tot s'articula en una taula de treball en què participen diversos agents socials i policials i on cerquen propostes de treball individual i col·lectiu adreçades a aquests joves, ja sigui perquè hi ha hagut aixecament d'una acta policial o perquè es veu la necessitat de prevenir i actuar.