Després de tres dies sense registrar cap mort per coronavirus, la Regió Sanitària de Girona en va notificar cinc de noves ahir. Totes han tingut lloc en hospitals o centres sociosanitaris i, d'aquesta manera, el total ja s'eleva a 885.

Paral·lelament, el nombre de gironins ingressats torna a superar el centenar. Ahir n'hi havia dotze més que dimecres fins a un total de 101, dels quals 27 es troben en estat greu, un més. De fet, la situació hospitalària és especialment delicada a Figueres. Actualment, l'hospital té 22 pacients ingressats amb coronavirus quan la setmana passada només n'hi havia sis. Degut a aquest augment, el centre sanitari suprimirà l'horari de visites de tarda a partir de demà i fins a nou avís. Per tant, ara es restringiran les trobades amb familiars a la franja de matí que va de les 13 a les 15 hores. Serà en aquest espai de temps quan també es donarà la informació mèdica dels pacients. A partir d'avui també es tanca la part de la cafeteria i la terrassa destinada als usuaris externs. Al vestíbul de l'hospital s'habilitarà un taulell per als usuaris externs que vulguin demanar menjar per emportar-se. Finalment, al centre sociosanitari Bernat Jaume, de moment es manté el règim de visites establert de tres dies a la setmana i d'una hora per pacient i el funcionament de l'hospital de dia és del 40% de la seva capacitat.

La situació de la pandèmia ha empitjorat els darrers dies, fins a tal punt que ja és la ciutat gironina de més de 20.000 habitants amb el risc de rebrot més alt (878,25) i se situa en cinquena posició a Catalunya. El municipi veí de Vilafant també el té molt elevat, amb 728,03 punts.

Augment de casos a la regió

D'altra banda, ahir la regió sanitària va sumar 217 nous casos, una xifra similar a la del dia anterior. D'aquests, 216 s'han detectat per PCR. A més, el risc de rebrot puja 28 punts i se situa en 357, mentre que la setmana del 28 de setembre al 4 d'octubre era de 241. La velocitat de propagació del contagi puja quatre centèsimes fins a l'1,34 (1,15 en l'interval anterior). La taxa de confirmats per PCR és de 156,59 per cada 100.000 habitants.

Finalment, a la ciutat de Girona, el risc de rebrot puja quatre punts i se situa en 423. Està per sobre del de la setmana del 28 de setembre al 4 d'octubre, quan era de 391. La velocitat de propagació baixa una centèsima i se situa en 1,13, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 194,88 per cada 100.000 habitants. A Salt, el risc de rebrot puja catorze punts i se situa en 795. La velocitat de propagació del contagi del virus es manté en una taxa de 0,92 i la taxa de confirmats per PCR és de 412,06 per cada 100.000 habitants.