La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) xifra en 56 milions les pèrdues del sector durant el primer cap de setmana de tancament pel compliment de les noves mesures del Procicat a la província de Girona. En l'àmbit de Catalunya, la patronal estima una pèrdua de 315 milions d'euros.

En un comunicat, la patronal va denunciar ahir que la inexistència total d'oferta nocturna legal a Catalunya «ha fet disparar l'oferta il·legal, a la via pública, habitatges particulars i fins i tot en habitacions d'hotels de luxe».

«Aquest augment ja es va començar a produir el divendres nit amb molts botellons i festes en pisos i cases particulars, que van generar queixes veïnals, denúncies i múltiples intervencions policials, que van prosseguir el dissabte a la nit», assegura aquesta patronal del sector de la restauració. En la seva opinió, aquest increment dels botellons i festes il·legals «ha vingut directament provocat per la inexistència total i absoluta d'oferta nocturna legal, i ara aquestes concentracions fins i tot s'han avançat en horari i comencen encara abans del que ho feien abans del tancament de bars i restaurants».

Pèrdues en el sector hoteler

Paral·lelament el sector hoteler s'ha vist completament afectat pel tancament de bars i restaurants, ja que aquestes mesures afecten encara més a la decisió d'allotjar-se a un dels hotels catalans. Des de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona preveuen «un gran nombre» de pèrdues arrel de les noves mesures, tot i que aquest factor, juntament amb la temporada baixa, ja havia fet que molts d'ells decidissin tancar.

L'Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Lloret de Mar (APEHT) va presentar ahir per escrit a l'ajuntament de Tossa de Mar, una sol·licitació de bonificacions potestatives i el retorn pel sector del 28% corresponent al tancament per obligat compliment legal de l'estat d'alarma. Pel que fa al tancament dels establiments, l'associació estima que «s'està estigmatitzant i criminilitzant» el sector amb una mesura «extremadament injusta». «Hem de ser molt conscients que el vaixell de l'estat del benestar s'està enfonsant per la incompetència dels qui ens governen implementar mesures compensatòries en la caiguda de facturació», afegeixen des de l'APEHT.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus