Les dades epidemiològiques a la Regió Sanitària de Girona. D'una banda, el risc de rebrot es va tornar a enfilar amb 49 punts més fins als 657, mentre que la setmana del 5 a l'11 d'octubre era de 392. Ahir Salt va empitjorar i ja se situa com el municipi gironí amb el risc més elevat i el tercer de Catalunya, amb 1.657,18 punts.

Fonts de l'Ajuntament de Salt que Salut continua fent als centres escolars. També van recordar que fins que no finalitzin, la tendència de casos seguirà molt probablement a l'alça. Aproximadament es fan unes 300 PCR diàries i els casos que surten són asimptomàtics. Les proves encara s'allargaran uns quinze dies més fins a assolir les 8.000 PCR previstes.

D'altra banda, l'índex de rebrot al Pla de l'Estany segueix disparat, amb 1.177,08 punts i continua al capdavant de Catalunya, per sobre d'Osona, les Garrigues i la Garrotxa, que últimament està patint una incidència de casos elevada.

Tenint en compte el nombre de casos, ahir se'n van sumar 399 més, una xifra altíssima en comparació a les registrades la setmana passada. Val a dir que comptant els resultats de les PCR hi ha 1.036 positius més, però això és deu a un reajustament de càlculs de Salut. La qüestió és que el total de casos acumulats des de l'inici de la pandèmia ja s'aproxima als 20.000, xifra que amb molta probabilitat se superarà abans que finalitzi aquesta setmana. Finalment es van registrar sis ingressats més i dos pacients més a l'UCI.

Pel que fa al volum de positius per municipis des del juny, segons les dades de Salut, es pot veure l'increment pronunciat a molts punts de la província, tal com mostra el mapa.

Si ens fixem en la taxa d'incidència, és a dir els casos per cada 100.000 habitants, els municipis que més estan patint aquesta segona onada són Vilademuls, (5766,87 casos/100.000) pel brot que va patir la residència de la localitat, Sant Martí de Llémena (4739,34), Salt (4036,73) i Puigcerdà (3.661). També es pot observar afectació a gran part del Pla de l'Estany, la Selva interior i ciutats com Olot, Girona i Figueres.

Brot a Maçanet de la Selva

D'altra banda, a causa d'un contacte estret tots els treballadors de la Brigada Municipal de Maçanet de la Selva estan aïllats i tres d'ells han donat positiu. Mentrestant el servei de neteja i manteniment estarà gestionat per l'equip de neteja de les urbanitzacions.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus