Seixanta treballadors de l'Institut Catala de la Salut (ICS) de Girona -del total de 4.000 professionals que hi treballen- s'han contagiat de coronavirus, segons va informar l'entitat a través de Twitter. Del total, 41 són de l'hospital Trueta i 19 de l'atenció primària. També hi ha tres treballadors fent quarantena, un de primària i dos de l'hospital. Com a conseqüència, un dels treballadors afectats està ingressat i la resta es troben a casa aïllats, en estat asimptomàtic o amb simptomatologia lleu.

D'altra banda, ahir l'hospital de la Cerdanya va informar que ja pot dur a terme PCR ràpides i tests d'antígens, gràcies a la incorporació de nova maquinària i d'estoc de reactius. Això escurçarà considerablement els temps de resposta en una sèrie de supòsits en què cal un diagnòstic ràpid de possibles infeccions per coronavirus. A partir d'ara, l'hospital realitzarà PCR ràpides -resultats en 40 minuts- a tots els pacients que hagin de ser sotmesos a cirurgia urgent, a les dones que ingressen amb el part en curs i als treballadors del centre diagnosticats de COVID-19 que requereixen una PCR negativa abans de reincorporar-se a la feina.

Encara més ràpid, el test d'antígens, que dona resultats en 15 minuts, s'aplicarà a pacients d'urgències o de consultes externes que presentin símptomes compatibles amb la COVID-19 i que es trobin dins dels primers cinc dies des de l'inici dels indicis.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus