Unes cinquanta persones s'han concentrat aquest migdia davant la delegació de la Generalitat a Girona per commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. A l'acte s'ha llegit un manifest i seguidament s'ha guardat un minut de silenci .

Com cada any, la delegació del Govern de la Generalitat a Girona, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona han fet un acte conjunt per commemorar el 25N. Enguany, a causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia, ho han fet a través d'un vídeo en el qual les tres institucions rebutgen les violències masclistes i es comprometen a continuar desplegant polítiques públiques per erradicar-les i garantir els drets i les llibertats de les dones.

Al migdia, i seguint les mesures contra la propagació de la covid-19, han fet un minut de silenci davant la seu de la Generalitat. La coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Fina Surina, ha llegit un fragment del Manifest del 25N 2020 i ha alertat sobre l'increment de casos de violències masclistes després del confinament: "Els majors episodis de viole?ncies han estat, precisament, quan s'ha produi?t el desconfinament. El nombre de trucades i atencions s'han vist incrementats en xifres tristament histo?riques", ha afirmat.

A l'acte hi han assistit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila, entre altres personalitats i polítics gironins.

Aquest 25N hi ha hagut actes per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones. Per visualitzar els feminicidis, A Platja d'Aro han fet una instal·lació reivindicativa davant l'ajuntament. Emulant la iniciativa de l'artista mexicana Elina Chauvet a Ciudad Juárez, la instal·lació Sabates Vermelles consisteix en col·locar 80 parells de sabates de dona, noia i nena pintades de vermell, un per a cadascuna de les víctimes d'enguany al país.

Les sabates inclouen un targetó amb el nom i l'edat de les víctimes. "A través de les sabates vermelles es vol simbolitzar cada dona assassinada i despertar consciències per fer front a la violència masclista. Anem a l'arrel i plantem-nos contra la violència", recull un cartell situat a la instal·lació.