Les institucions gironines han fet un vídeo conjunt de rebuig a la violència masclista.

Representants de la delegació del Govern, la Diputació i l'Ajuntament de Girona faran avui a les 12 del migdia un minut de silenci, seguint totes les mesures de prevenció necessàries, davant la seu de la Generalitat per recordar les dones assassinades.

Com cada any, la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona, volen visibilitzar conjuntament el dia 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones..

Enguany, a causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia, ho han fet a través d'un vídeo, asseguren a través d'un comunicat:

Que busca mostrar el nostre rebuig cap a les violències masclistes i el compromís comú per erradicar-les de la nostra societat, i garantir els drets i les llibertats de les dones.

Més casos durant la pandèmia

En el vídeo, la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Fina Surina, llegeix un fragment del Manifest del 25N 2020, en el que destaca l'increment de casos de violències masclistes durant la pandèmia "Els majors episodis de violències han estat, precisament, quan s'ha produït el desconfinament. El nombre de trucades i atencions s'han vist incrementats en xifres tristament històriques" i recorda "Les violències masclistes nomes es poden eliminar des de l'arrel, sigues tu tambe? co?mplice en la construccio? d'aquest món millor".

En la seva intervenció el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pere Vila ressalta "De violències envers les dones n'hi ha de diferents classes i no podem tancar els ulls, al contrari, hem de ser ara, en plena pandèmia, més exigents que mai, és per això que demanem la implicació individual de tothom, perquè és així com aconseguirem que aquesta xacra deixi de formar part de la nostra vida."

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer destaca "En aquesta època de confinament la violència envers les dones ha crescut. Avui hem de reivindicar, que no pot ser de cap manera que hi hagi violència envers ningú, envers les dones en especial i desigualtat. I això ho hem de corregir entre tots".

Per la seva part l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, reivindica "si ens volem considerar una societat justa i madura hem d'eliminar, com sigui, els atacs masclistes a les dones. No hem de permetre que tot allò que ens està passant, com les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària, tapin una realitat que hi ha dones que pateixen, amb encara més silenci del que ho han fet sempre".