Malestar de l'Ajuntament de Blanes amb relació a la demora del servei ferroviari entre la localitat selvatana i Malgrat de Mar, al Maresme. I és que, a un mes d'acabar el 2020, encara no hi ha cap data fixada pel restabliment d'un servei que porta interromput des de que el temporal Gloria va enfonsar el pont.

Les obres de reconstrucció ja fa unes setmanes que han acabat i s'han anunciat diverses dates per al restabliment del servei, però la realitat és que encara no n'hi ha cap de definitiva. Així li ho va expressar la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, a l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, en una trucada dijous. Canosa, a més, acusa Adif de mantenir-los «allunyats de la informació» i recorda la importància d'aquesta infraestructura per als blanencs.

El batlle ha demanat «respecte» per a la ciutadania de Blanes, que «necessita amb urgència» el restabliment de la línia. «Més encara en moments de mobilitats restringida, cal saber quan podrem adaptar-nos novament als nostres horaris», remarca Canosa, que ressalta que molts blanencs han hagut de gastar-se uns diners extres arran de no tenir la infraestructura en marxa.

El passat 7 de novembre, Adif ja va informar que les obres de construcció del pont estaven enllestides, però faltava que l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària fes els estudis de calibratge necessaris, que permetin reobrir el servei amb totes les garanties.

Aquesta validació és el darrer tram que queda per cobrir, després que cap a finals d'octubre ja es van fer els preceptius estudis de càrrega fent circular un tren de proves sobre el pont. Les proves que es van realitzar van consistir a fer passar sobre l'estructura tres locomotores amb un pes total de 300 tones, que van realitzar fins a quatre passades pel nou viaducte.