29 de novembre de 2020
29.11.2020
Diari de Girona

L'ATA critica la «incompetència» de l'administració amb l'habitatge

L'associació que agrupa els apartaments turístics rebutja que se'ls responsabilitzi de la falta d'habitatge

28.11.2020 | 23:47
La zona de segones residències del Canadell, a Calella, en una foto d'arxiu.

L'Associació Turística d'Apartaments (ATA) assenyala «la incompetència» de les administracions com el problema de l'habitatge a les comarques de Girona. L'entitat carrega contra les paraules dels presidents dels consells comarcals del Baix Empordà i la Selva, Joan Loureiro i Salvador Balliu, on expressaven que l'augment d'apartaments turístics els darrers mesos havia incrementat el preu del lloguer a la Costa Brava, fet que perjudicava l'accés als joves i a les famílies vulnerables. Des de l'ATA es mostren «indignats» amb aquestes afirmacions i critiquen que se'ls responsabilitzi de l'increment dels arrendaments. El seu president, Lluís Perera, lamenta que es facin declaracions «basades només en percepcions».

L'associació que representa els apartaments turístics a les comarques de Girona considera que el problema de l'habitatge a la Costa Brava i a la resta de demarcació és conseqüència de «la incompetència» de les administracions. El seu president, Lluís Perera, assegura que aquest tipus de negoci «gairebé no influeix» en el preu tant de compravenda com de lloguer. De fet, Perera recorda que a Girona ciutat el nombre d'Habitatges d'Ús Turístic (HUT) es troba per sota del 2% del total. A més, des de l'associació critiquen la quantitat d'habitatges buits que hi ha a la demarcació i que podrien servir com a una possible solució. Per tot plegat, Perera exigeix que no se'ls posi a ells a la diana i que es facin polítiques d'habitatge per resoldre la falta de pisos.

Per tal de resoldre la situació, demana que s'aposti per donar ajudes als col·lectius vulnerables i més incentius als propietaris perquè apostin per posar el seu habitatge al mercat.En relació a l'increment que s'ha produït els darrers mesos de confinament de pisos turístics a la Costa Brava, el president de l'ATA considera que, en bona mesura, té a veure amb la regularització que han decidit fer molts propietaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook