24 de desembre de 2020
24.12.2020
Diari de Girona

El Bisbat de Girona avança la Missa del Gall de la Catedral a les vuit del vespre

23.12.2020 | 23:38
El bisbe, Francesc Pardo.

La Diòcesi de Girona ha avançat l'inici de la Missa del Gall en la majoria d'esglésies per tal de garantir el compliment del confinament nocturn. En el cas de la Catedral, el bisbe, Francesc Pardo celebrarà l'ofici de la nit de Nadal a les vuit del vespre, en comptes de fer-ho a mitjanit, tal com marca la tradició. Tot i que la Generalitat ha retardat l'inici del toc de queda fins a dos quarts de dues de la matinada, el Bisbat ha optat per avançar els horaris per garantir que a la nit tothom sigui a casa. D'altra banda, el Bisbat també ha modificat l'adoració del nen Jesús canviant el petó habitual per una reverència a distància.

D'aquesta manera, el Bisbat de Girona farà la Missa Solemne de la Nit de Nadal a les vuit del vespre. Estarà presidida pel bisbe Francesc Pardo, com ja és habitual. A més, l'aforament serà d'un 30% arribant a un màxim de 500 persones, tal com marquen les restriccions sanitàries.

De tota manera, la pandèmia també ha obligat a modificar l'adoració que fan els fidels al final de la missa. Una vegada s'acaba l'ofici, els fidels es traslladen fins a la capella de l'Anunciació per fer un petó al nen Jesús. Allà també es fan càntics litúrgics i populars. Aquest any, es mantindran els càntics, però per tal que no tothom faci un petó a la imatge, els assistents podran inclinar-se davant del nen Jesús.Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook