Els centres comercials estudien mesures «legals i de tot tipus» contra la decisió del Govern de mantenir-los tancats, almenys, una setmana més. El sector es mostra «molt decebut» amb la decisió, especialment després que Salut obrís la porta a deixar-los tornar a l'activitat. El gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, va explicar ahir al migdia que han parlat els diferents centres comercials i que han acordat prendre mesures perquè la situació «ja no es pot aguantar més». Jordà va tornar a carregar contra la «falta de diàleg» del Govern i diu que tenen la sensació que «no hi ha ningú pilotant la nau». A més, des del sector lamenten que la decisió de mantenir-los «estigués presa des de dijous» i s'hagi filtrat amb una nota de premsa. «Que de cop ens diguin que no podem obrir, no s'entén. Estem tots molt indignats», va remarcar Jordà.

Una de les queixes principals dels centres comercials és que, a criteri de Pau Jordà, el Govern ara mateix «no té cap garantia ni cap fet empíric» que asseguri que la pandèmia millori amb aquests negocis tancats. «Precisament perquè no podem obrir tampoc té perquè ser diferent la situació d'aquí a una setmana», critica Jordà. En aquest sentit, el gerent de l'Espai Gironès lamenta que «algú» hagi decidit que no es pot obrir i, a més, sense consultar-ho amb ells. Precisament, la falta de diàleg és un dels retrets que Jordà fa al Govern. «Portem molt de temps intentant parlar amb ells i explicant les mesures que prenem però ens trobem amb una paret», va apuntar.

Per això, des dels Centres Comercials demanen una rectificació del Govern de la Generalitat i del Procicat i ahir Pau Jordà va dir que tenen la sensació que «no hi ha ningú pilotant la nau». Jordà, a més, creu que amb el resultat de les eleccions «tampoc hi haurà ningú els propers anys» i assenyalen que estan «molt decebuts» amb l'administració.

Una altra crítica del sector és en relació al fet que la decisió de mantenir tancats els centres comercials es prengués aquest dijous, malgrat que el Procicat va assegurar que esperaria fin ahir. «Se'ns ha reconegut en privat que la decisió estava presa des d'ahir (dijous) a la nit i aquest matí només s'ha filtrat un comunicat que no estava penjat ni a la web de la Generalitat», va concretar Jordà.

En aquest sentit, el gerent de l'Espai Gironès va assenyalar que això «no és propi d'un Govern seriós o que vol que ens el prenguem seriosament». «Creiem que ens mereixem el benefici del dubte sobre si obrir els centres comercials empitjora, o no, la situació», va dir.