La campanya de vacunacions a la Regió Sanitària de Girona segueix a bon ritme i cada dia s'incrementa més el nombre de dosis diàries administrades. Segons el darrer balanç, se n'han posat 4.691 més de la primera dosi en només un dia. D'aquesta manera, el total de gironins vacunats ja arriba a 38.401 persones. Aquesta dada suposa un increment de gairebé un 40% en una setmana, ja que el dijous passat se n'havien posat 27.600.

L'increment es deu a la vacunació paral·lela de diversos col·lectius. La setmana passada, es va afegir el personal educatiu i, des de dilluns d'aquesta setmana, Salut està vacunant les persones amb dependència, cuidadors i majors de 80 anys tant a centres d'atenció primària, punts habilitats i a domicilis per a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat.

D'altra banda, el nombre de segones dosis no creix a tan bon ritme. Fins ahir n'hi havia 19.101 de posades, un 4,5% més que la setmana passada. Cal tenir present que entre primeres i segones dosis han de passar setmanes, depenent de cada farmacèutica, així que l'increment es començarà a notar quan hagi passat el temps corresponent des de les dosis que s'han posat els darrers dies.

Un 7,1% de catalans amb la dosi

Respecte al global de Catalunya, els equips de vacunació del Departament de Salut han administrat des del passat 27 de desembre i fins ahir un total de 548.070 dosis de vacunes, la qual cosa suposa que el 7,1% dels catalans ja han rebut una o dues dosis de l'inmunògen.

Segons dades de Salut, dimecres es van administrar un total de 32.343 dosis, de les quals 31.343 van ser primeres dosis i 1.586 segones dosis. En total, a Catalunya s'han administrat un total de 361.642 primeres dosis, és a dir, que un 4,7% dels catalans ja han rebut la primera inoculació, i 186.428 persones, un 2,42% del cens, ja estan immunitzades amb la pauta completa de les dues dosis.

Catalunya ha rebut aquesta setmana el rècord de vacunes des de l'inici de la campanya, 144.830 dosis, tot això malgrat que no n'ha arribat ni una de Moderna, un element que condiciona l'estratègia d'immunització de la Generalitat.

Segons la sotsdirectora general de Promoció de la Salut i responsable de campanya de vacunació, Carmen Cabezas, aquesta setmana han arribat 64.100 dosis AstraZeneca -el divendres a la tarda- i 80.730 de Pfizer -el dilluns-, sent «la setmana amb més dosis des de l'inici de la campanya de vacunació«, que va començar el 27 de desembre. Malgrat tot, s'espera que arribin les dosis endarrerides de Moderna a partir de dilluns, que són menys de les previstes inicialment.