Les restriccions de mobilitat derivades de la covid-19 han fet caure el nombre de viatgers de les línies de tren R1 i R11 en un 63,7% i un 56%, respectivament. Però malgrat aquest descens, la companyia assegura que l'oferta de trens a les dues línies (i també a l'RG1, que es va recuperar el passat mes de gener després de gairebé un any d'aturada) és exactament la mateixa que hi havia abans de la pandèmia.

Aquesta resposta arriba després que el senador gironí d'ERC Jordi Martí, juntament amb la també senadora Sara Bailac, preguntés al Govern espanyol pel nombre d'usuaris d'aquestes línies i sobretot pel fet que la línia RG1 estigués suspesa durant tants de mesos. En aquest sentit, el govern estatal assenyala que la circulació a l'RG1 es va reemprendre un cop es va haver reconstruït el pont sobre la Tordera que s'havia endut el temporal Gloria.

Tot i això, també assenyala que, malgrat la interroupció temporal de l'RG1, el nombre de viatgers que tenien l'R1 i l'R11 en el moment en què Martí va fer la pregunta (al mes de novembre) era sensiblement més baix al d'abans de la pandèmia, malgat que l'R11 hagués absorbit la demanda de l'RG1 mentre aquesta estava cancel·lada. A més, garanteix que en tot moment s'han complert amb els protocols Covid establerts i s'han respectat els aforaments.