La Regió Sanitària de Girona va superar ahir les 2.000 morts per Regió Sanitària de Gironacoronavirus Concretament, ahir Salut en va notificar tres més i el total ja arriba a 2.002.

Tot i que la vacunació d'usuaris de residències i de persones de més de 80 anys ha fet reduir dràsticament el nombre de defuncions, val a dir que el gener i febrer es van assolir xifres rècord de mortalitat, equiparables a les registrades durant el pic de la primera onada, entre el març i l'abril.

Respecte a la resta de dades, ahir Salut va notificar 205 nous positius, un 15% més que el dia anterior. No se superava el llindar de 200 des del 24 de febrer, quan es van detectar 216 contagiats. Seguidament es van sumar tres defuncions.

Quant als indicadors de contagi, van tornar a pujar. La transmissió del contagi (Rt) va pujar una centèsima fins a 1,06 i el risc de rebrot va augmentar set punts fins a 191.

Quant als hospitalitzats, ahir n'hi havia 149, dos menys que el dia anterior, i 37 a l'UCI, quatre més.

Sant Feliu triplica els casos

Sant Feliu triplica els casos Una altra dada destacada és l'augment del risc de rebrot a Sant Feliu de Guíxols.

En els darrers dies ha anat augmentant considerablement fins que ahir era el més elevat de Catalunya, amb un total de 617 punts. La transmissió també és molt elevada i ahir la taxa ja arribava a 2,35. Això vol dir que cada cent infectats en poden contagiar uns 235 de mitjana. Segons dades de Salut, en la darrera etmana s'han diagnosticat 36 positius, el triple que fa quinze dies, quan n'hi va haver 18. La incidència de casos és de 259 per cada 100.000 habitants, quan la setmana passada i fa quinze dies era de 177.

En segon lloc, Olot també té els indicadors molt elevats. D'una banda, el risc de rebrot és de 573 punts i la incidència de casos és de 443 per cada 10.000 habitants. De fet, fa setmanes que la capital de la Garrotxa té les dades estancades i l'únic indicador més estable és l'Rt, que ahir estava en 1,27. La darrera setmana ha registrat 91 positius, 18 més que l'anterior.

Quant a les comarques, el Ripollès és la tercera de Catalunya amb el risc de rebrot més alt, amb un total de 847 punts. Aquest creixement es deu, principalment, al creixement de casos a Camprodon i Llanars.

A prop dels 2.000 casos diaris

A prop dels 2.000 casos diaris Finalment, Catalunya va confirmar ahir la tendència a l'alça de tots els indicadors. D'una banda, el risc de rebrot i la Rt van pujar i els positius ja s'aproximen als 2.000 diaris.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus