El diputat del PSC per Girona Òscar Aparicio ha preguntat al govern de la Generalitat per l'estat de les urbanitzacions de la demarcació. Concretament, el representant socialista ha demanat el llistat de les juntes de compensació relacionades amb les urbanitzacions amb dèficits i la còpia de les fitxes de totes les urbanitzacions que presenten problemes a les comarques gironines. Aparicio també ha preguntat al Departament de Territori i Sostenibilitat si ha actualitzat les fitxes relacionades amb les urbanitzacions amb dèficits a Catalunya, que es van fer públiques l'any 2015. En cas que la resposta sigui negativa, vol saber quan està previst fer-ho.

Aparicio ha recordat que, durant la campanya electoral, des del PSC ja van advertir que volien una nova llei d'urbanitzacions «per poder donar resposta a les necessitats i dèficits actuals» d'aquestes àrees. A les comarques gironines, recorda Aparicio, només a la Selva i el Baix Empordà ja n'hi ha 131 que no estan regularitzades, mentre que en el conjunt de la demarcació la xifra ascendeix fins a 166.

Els socialistes recorden que la llei actual, que data de 2009, va permetre emprendre actuacions de regularització i millora a 99 urbanitzacions d'arreu de Catalunya. Tot i això, lamenten que les últimes línies d'ajuts i subvencions daten de l'any 2010. En aquest sentit, Aparicio ha anunciat que el PSC presentarà una proposta de resolució per actualitzar el catàleg d'urbanitzacions i poder obrir noves línies d'ajuts.