L’empresària de Torroella de Montgrí Esther Torrent va ser elegida per unanimitat la setmana passada nova presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), agafant el relleu de Lluís Parera, que ha estat en el càrrec els darrers set anys.

Un dels principals objectius de la nova presidenta de l’ATA és seguir treballant perquè l’oferta regularitzada cada vegada sigui més gran. Esther Torrent va reclamar, durant el seu parlament després de ser elegida, «més mitjans per part de les administracions per acabar amb el problema de l’intrusisme que tanta mala imatge genera al sector». «Els mitjans que hi ha ara són del tot insuficients, caldria una actuació més activa i decidida», va afegir. «I ja que hem iniciat un treball amb la Generalitat per a la creació d’un Certificat de qualitat de gestors, els demanaríem un pas més per crear un registre d’empreses gestores que fa tant de temps que reclamem i que seria de gran ajuda per combatre l’intrusisme», va manifestar.

Durant l’assemblea telemàtica que es va dur a terme dijous passat, es va triar la nova junta directiva de l’ATA, que està formada per Antoni García, com a vicepresident primer; Margarita Martí, com a vicepresidenta segona; Montse Valverde, que seguirà com a secretària; Josep Carbonés, que es reincorpora a la junta i serà el tresorer; i els vocals seran Lluís Parera, que seguirà representant l’ATA a la Taula Gironina de Turisme, Salvador Fuentes, i Esther Soler, que s’incorpora a la junta. La nova junta presenta alguns canvis respecte a l’anterior però és continuista, i és l’única candidatura que hi optava.

Normatives consensuades

La nova presidenta va reclamar també a les administracions que «a l’hora d’impulsar normatives que afecten el nostre sector ens tinguin en compte i es consensuïn amb nosaltres». «El sector dels apartaments turístics, i el turisme en general, té un pes molt important al nostre país i cal que tingui la consideració que es mereix», va afegir.

En el seu parlament, Esther Torrent va destacar la trajectòria de l’associació, marcada per l’excel·lència i la tasca feta pels seus antecessors en el càrrec: Lluís Parera, Josep Comaposada i Lluís Torrent . La nova presidenta es va comprometre a treballar des d’una línia de continuïtat, sempre en equip, per donar el millor servei als associats.

D’altra banda, Torrent va subratllar que, durant els darrers mesos, el sector dels apartaments i habitatges d’us turístic ha demostrat ser de les tipologies d’allotjament més ben posicionades, i ho atribuït al fet que «el sector ja ha fet els deures enfocant els negocis cap a un model més sostenible i diferenciat; i transformant els sistemes de treball cap a un model més tecnològic, digitalitzat i innovador». Va afirmar tamé que «els apartaments estan preparats per rebre els turistes que venen amb una hàbits nous i unes demandes ajustades a la nova realitat que ens ha deixat la pandèmia».

Crítiques al Govern català

Per la seva banda, el president sortint Lluís Parera es va mostrar crític amb els darrers consellers d’Empresa, de qui va dir que no han sabut desencallar els problemes que preocupen el sector. Així mateix, va lamentar que «el pressupost de Catalunya, que és la primera comunitat autònoma en turisme, sigui tan baix». «La indústria turística, que és un dels principals motors econòmics, i el país no s’ho mereixen», va remarcar.