Els Jocs Emporion donaran demà dilluns el tret de sortida a l’edició d’enguany. Després que la pandèmia obligués a suspendre la seva celebració l’any passat, enguany l’esdeveniment canvia de format. Les activitats duraran una setmana sencera, fins al pròxim diumenge 6 de juny, i es desenvoluparan arreu de les vuit comarques gironines, i no només en una, per poder garantir totes les mesures de seguretat i de prevenció davant de la covid-19.

Els jocs comptaran enguany amb prop de sis-mil participants, principalment nens i nenes, que prendran part en les propostes esportives, competitives i lúdiques que han preparat els diferents consells esportius. Hi haurà des d’esports d’equip (futbol 7, voleibol, bàsquet o futbol sala) fins a esports individuals (gimnàstica rítmica, futbol sala, atletisme o natació), passant per activitats dirigides a les famílies i a la gent gran. També s’hi han programat trobades multiesportives.

Els actes associats als Jocs Emporion es tancaran el proper 14 de juny, a La Planeta de Girona, amb la Gala Valors en Acció, que reconeix els esportistes i equips que, en les seves participacions a les activitats organitzades pels diferents consells esportius de les comarques gironines, han destacat pel joc net i l’exemplaritat. En total, s’hi repartiran setze guardons.

Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es realitzen les activitats. Com ja li corresponia l’any passat, l’edició d’enguany la lidera el Consell Esportiu de l’Alt Empordà.