Segueix-nos a les xarxes socials:

El mal temps buida les platges i omple de turistes Girona i Figueres

Les pluges, que van deixar fins a 55 litres en poca estona ahir a la tarda a Platja d’Aro, van complicar la circulació a moltes carreteres i van obligar els bombers a fer una vintena d’actuacions

El mal temps buida les platges i omple de turistes Girona i FigueresMARC MARTÍ

15

El descens de les temperatures -els termòmetres més generosos amb prou feines van passar dels vint graus de màxima a les comarques gironines amb puntes de 26 graus a Fornells de la Selva i Santa Coloma de Farners- i la pluja que a partir del migdia va afectar diferents punts de la província va deixar gairebé desertes les platges de la Costa Brava. Sense poder gaudir del sol, molts turistes i estiuejants es van desplaçar cap a les principals ciutats, com Girona o Figueres, o a poblacions de l’interior. Uns desplaçaments que, amb les pluges de després de l’hora de dinar, van provocar problemes de trànsit i retencions a carreteres com la C-31, de Palafrugell a Palamós o de Torroella de Montgrí cap a Figueres; com també la C-66 de Torrent a Palafrugell i la C-65 de Llambilles a Platja d’Aro.

Tarda de tempestes a les comarques gironines

12

Els xàfecs de la tarda no van perdonar ni platges ni interior, tot i que les nuvolades es van concentrar de forma molt destacada al Pirineu i Prepirineu gironí, deixant precipitacions de 55 litres a Platja d’Aro, 32 a Anglès, 31 a Cassà de la Selva o 25 a Olot. A la tarda, els Bombers van haver de fer una vintena de sortides, per inundacions de baixos i embornals embossats. Protecció Civil va tenir activat el pla d’alerta per inundacions durant tot el dia.

La platja de Lloret ahir al migdia, pràcticament buida. | DAVID APARICIO

El mal temps va facilitar l’èxode turístic cap a les principals ciutats de la província -Girona i Figueres- on hi ha museus i monuments per visitar i romandre aixoplugats. A la capital alt-empordanesa l’accés per la comarcal C-260 va experimentar retencions pel volum de cotxes que volien entrar a la ciutat. I el Museu Dalí tenia cues molt llargues de turistes que volien entrar, i molts turistes van haver de fer cua per menjar als restaurants del centre. A Girona, el Barri Vell també es va omplir de gent. Fins i tot els aparcaments subterranis del centre de la ciutat van experimentar un volum d’entrada de vehicles per sobre del nivell habitual.

Municipis empordanesos com Peratallada, Monells, Pals, la Bisbal o Torroella també es van omplir de visitants, i la circulació per algunes de les carreteres que els comuniquen va ser força complicada al llarg de la jornada.

Per la jornada d’avui s’espera una clara millora del temps.

Prem per veure més contingut per a tu