L’Ajuntament de Cornellà del Terri s’ha reunit amb el Departament d’Interior per reclamar actuacions per frenar els botellons al municipi. La reunió s’ha produït després que aquest cap de setmana més de 500 joves s’hagin congregat al polígon, segons assenyalen des del consistori. Des del municipi asseguren que en les darreres setmanes han tingut diverses festes «il·legals», però afirmen que el problema ha anat en augment amb el pas dels dies.

En aquest sentit, creuen que la manca d’una Policia Local pròpia i els pocs efectius dels Mossos a la comarca provoquen un «efecte crida» cap al seu municipi. A més, diuen que comença a suposar un «perill» per al poble i per al patrimoni.

«A més de les molèsties que causen als veïns i empreses i de la deixadesa per l’acumulació de vidres trencats i brossa», afegeixen fonts municipals.

L’antecedent d’aquest estiu

El problema de Cornellà reprodueix el que va haver-hi aquest estiu a diferents municipis de la Costa Brava, que es van queixar reiteradament de les multituds que es reunien per fer botellons pels seus carrers després de l’eliminació del toc de queda.

Malgrat que molts d’aquests ajuntaments -com els de Calonge, Palafrugell o Palamós, entre d’altres- van demanar els tocs de queda als seus municipis, i la Generalitat va acabar imposant-lo en algunes localitats en funció de la incidència del virus, finalment el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) el va acabar tombant a la gran majoria de localitats catalanes, fins que va acabar desapareixent.