Olot ha experimentat, en pocs dies, un creixement exponencial dels indicadors de contagi i positius. De fet, l’augment arriba pocs dies després de les Festes del Tura, quan es va produir un augment de mobilitat i interacció social.

En concret, Olot està al capdamunt de Catalunya respecte al risc de rebrot i la velocitat de propagació de la covid-19 (Rt). El primer índex se situa en 466 punts si tenim en compte el darrer balanç, del 10 al 16 de setembre. La setmana anterior, era de 74 punts. Quant a la Rt, ha passat d’1,23 a 3,64 persones. Això vol dir que una persona contagiada en pot infectar més de tres de mitjana.

Una altra dada significativa és el nombre de casos, que ha passat dels 6 setmanals als 41. És per això que la incidència és una de les més elevades de Catalunya.

Les visites a l’atenció primària han crescut considerablement. Mentre la setmana del 6 al 12 n’hi va haver 77, en els darrers set dies n’hi ha hagut 249, és a dir, s’han més que triplicat.

Situació a Girona

D’altra banda, Girona va viure una nova jornada d’estancament de dades. Els hospitalitzats i crítics es van mantenir en la mateixa xifra que el dia anterior i els indicadors de contagi van baixar lleugerament. Una altra xifra preocupant és el nombre de vacunats, ja que segons el darrer balanç diumenge només es van posar deu dosis.

D’altra banda, les funeràries van notificar una nova defunció per coronavirus.

Respecte a Catalunya, les dades van seguir una tendència similar. Els hospitalitzats van augmentar lleugerament tot i que els crítics van baixar. Es van notificar poc més de cent casos i set defuncions. La vacunació també va baixar i es van posar poc més de 2.000 dosis.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus