La Policia Nacional, en col·laboració amb les policies locals de Girona i Lloret de Mar, ha detingut 21 delinqüents amb antecedents en diversos controls simultanis muntats per lluitar contra la immigració clandestina.

La Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Girona ha liderat els dispositius que fa unes tres setmanes que s'han engegat.

L'últim dels controls per exemple, és el que es va realitzar al Barri Vell de Girona la setmana passada. Aquests va acabar amb la detenció de nou persones i com va explicar Diari de Girona es va focalitzar en persones que provoquen problemes o queixes a la zona.

De moment els controls s'han fet a Lloret i Girona i es preveuen ampliar a altres poblacions. Bona part dels arrestats comptaven amb antecedents per delictes greus comesos a Espanya i altres països de la Unió Europea. Un total de 48 antecedents policials previs acumulaven.

Els controls tenen com a objectiu la prevenció de la comissió de delictes i infraccions penals i administratives, contemplades a la Llei d'Estrangeria, LO 4/2000 de 11 de gener, així com la localització de delinqüents reincidents.

S'han fet de forma simultània a Lloret i Girona i han acabat amb la detenció de 21 ciutadans estrangers en situació irregular. A qui se'ls ha incoat per part de la Policia Nacional els corresponents expedients d'expulsió.

Contra la multireincidència

Els detinguts comptaven en total amb 48 antecedents policials, alguns d'ells eren multireincidents. Entre els delictes pels quals tenien antecedents hi ha el Robatori amb Força a les Coses, Robatori amb Violència i/o Intimidació, Trànsit de Drogues, Falsedat Documental, Desordres Públics, Ocupació d'Immobles, Danys i Contra la Seguretat del Trànsit, resultant diversos condemnats a penes privatives de llibertat superiors a un any.

En aquests controls hi han col·laborat conjuntament la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Girona, Policia Local de Girona i Policia Local de Lloret de Mar