Segueix-nos a les xarxes socials:

En llibertat els últims detinguts de la trama de la falsificació de carnets de la DGT

Les 14 persones van passar ahir a disposició judicial

Macrooperació policial contra una banda que falsifica carnets de conduir amb dades de la DGTDiari de Girona

11

Els 14 detinguts de la trama de falsificació de carnets de conduir han quedat en llibertat amb càrrecs.

Les detencions es van fer a diversos punts de Girona i l'Estat: cinc a la província de Girona (Salt, Girona, Olot i Figueres), tres a Palma de Mallorca i sis a la província de Barcelona (Vic, Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat).

Aquestes persones feien de comercials i mediadors: s'encarregaven de captar i dels cobraments i de tramitar els expedients.

Ahir van passar a disposició judicial i segons fonts consultades, tots han quedat lliures i a disposició del jutjat sempre que siguin requerits. Se'ls investiga per falsificació de document públic i suborn. Part d'aquests intermediaris ja eren coneguts a la policia perquè ja tenien antecedents per fets relacionats amb falsedat documental. Tots els detinguts a Catalunya, segons el TSJC, es van acollir al seu dret a no declarar en seu judicial.

L'operatiu dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional es va realitzar en el marc la segona part del cas Loki  i per la Policia Nacional és el cas Canvi. Aquesta operació policial va aconseguir desmantellar uns trams de falsificació de carnets de conduir que ho aconseguien accedint a les bases de dades de la DGT.

El maig de l'any passat es van detenir els dos líders: l'informàtic i l'encarregat de la logística, que vivia a Quart. Els dos líders van ingressar a presó: segons l'ACN l'informàtic encara hi és perquè no ha abonat la fiança mentre que l'encarregat en va sortir després de pagar-la.

D'aquesta trama hi hauria uns 3.000 beneficiats que estan repartits per tot Espanya. Alguns ja han estat citats pel jutge i els que no ho facin, com va passar en la primera fase de la investigació es troben en cerca i, per tant, tenen un requeriment judicial pendent.

Prem per veure més contingut per a tu