Sant Joan les Fonts va acollir aquest cap de setmana la primera edició de «Sant Joan les Fonts amb els cinc sentits». La iniciativa és una evolució de l’exposició floral que durant vint anys ha engalanat el municipi, però ara arriba amb una versió més sostenible i adaptada al territori.

La proposta va programar una trentena d’activitats, com tallers, xerrades, caminades, presentacions de llibres, experiències sensorials o actuacions musicals, sense deixar de banda l’eix vertebrador de la jornada: l’ornamentació floral. L’alcaldessa del municipi, Maria Vidal, va assenyalar que «són propostes per posar-se en contacte amb la natura i el benestar».

Entre els actes del cap de setmana, també va tenir lloc el 44è Homenatge a la Vellesa, després de dos anys d’aturada per la irrupció de la pandèmia. L’acte, que va comptar amb 250 assistents, va arrencar a la plaça de l’Església i va culminar amb un dinar de germanor maridat amb l’actuació de la banda Surti com Surti.

A més, divendres, el municipi també va ser escenari del V Fòrum de les Viles Florides, que va reunir més d’una setantena de persones. Sota el títol «Tornem al verd», va reflexionar sobre la necessitat de pobles i ciutats a favor del verd urbà després de l’esclat de la pandèmia. La majoria dels assistents eren professionals del sector de la flor i de les plantes de Catalunya, així com també alcaldes i regidors de diversos municipis associats al moviment de les Viles Florides.