El Consell Esportiu del Pla de l’Estany, amb la col·laboració de Dipsalut, l’Ajuntament de Banyoles i el Grup Nat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) posa en marxa la prova pilot Activa’t amb la natura. La iniciativa, que es va presentar dilluns al vespre a la sala d’actes de l’ajuntament de Banyoles, es tracta d’un pla d’exercici per avaluar els beneficis de la natura en la salut i el benestar psicològic, emocional i social.

Activa’t amb la natura farà èmfasi també en la sostenibilitat, la cura de l’entorn i les habilitats per a la vida.

A més, es donarà a conèixer entre els participants, el concepte de salut planetària, en què la salut dels humans és interdependent amb la dels entorns en els quals vivim.

Els dinamitzadors dels Parcs Urbans de Salut del Consell Esportiu del Pla de l’Estany han portat a terme una extensa i àmplia formació per conduir aquesta prova pilot.

L’activitat s’allargarà fins al mes de novembre amb vint sessions setmanals de dues hores en què es combinaran diferents propostes com caminades, sessions de marxa nòrdica, relaxació, exploració sensorial i descoberta naturalista.