L’hospital Trueta està buscant persones que vulguin participar a un assaig clínic per avaluar la immunogenicitat i la seguretat d'una vacunació de 4a dosi amb la vacuna d’Hipra. Els voluntaris han d'haver rebut tres dosis de Comirnaty (Pfizer), l'última dosi de les quals ha d’haver estat administrada entre els darrers 6 i 12 mesos, i no haver passat la covid-19. Les persones que es vulguin apuntar ho poden fer abans de dimecres vinent.

Amb l'objectiu d'ampliar els estudis sobre la vacuna contra la covid-19 que desenvolupa la farmacèutica biotecnològica Hipra, s’està duent a terme aquest assaig clínic, per avaluar la immunogenicitat i la seguretat d'una vacunació de 4a dosi amb la vacuna d’Hipra en persones vacunades prèviament amb tres dosis de la vacuna Comirnaty (Pfizer) o amb dues dosis de la vacuna Comirnaty més el booster de la vacuna d’Hipra, que es va administrar en el marc de l'assaig clínic anterior de fase IIb. Aquest assaig servirà per completar els resultats que la vacuna d’Hipra ha obtingut fins ara.

En aquesta part de l’assaig hi participen deu hospitals espanyols: l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta (Girona, Catalunya), Hospital Clínic de Barcelona (Barcelona, Catalunya), Hospital Universitari Vall d'Hebron (Barcelona, Catalunya), Hospital Germans Trias i Pujol – Can Ruti (Badalona, Catalunya), Hospital General Universitario Gregorio Marañón (Madrid, Comunitat de Madrid), Hospital Universitario La Paz (Madrid, Comunitat de Madrid), Hospital Universitario Príncipe de Asturias (Alcalá de Henares, Comunitat de Madrid), Hospital Universitario de Cruces (Barakaldo, País Basc), Hospital Regional Universitario Carlos Haya de Malaga (Màlaga, Andalusia) i Hospital Clínic Universitari de València (València, Comunitat Valenciana).

En aquest estudi es continuarà avaluant la seguretat, la tolerabilitat i l'eficàcia de la dosi de reforç de la vacuna d’Hipra contra la Covid-19 en un grup de persones vacunades amb tres dosis de Comirnaty (Pfizer) o amb dues dosis de la vacuna Comirnaty més el booster de la vacuna d’Hipra. A aquests dos grups se'ls hi administrarà la quarta dosi de la vacuna d’Hipra i els resultats es compararan amb els obtinguts en un grup de persones vacunades amb tres dosis de Comirnaty (Pfizer). A les persones voluntàries se'ls farà un seguiment de 30 setmanes per avaluar la seguretat a llarg termini i la resposta immunològica. En aquests moments, la vacuna contra la covid-19 està en procés de revisió contínua (o rolling review) per part de l'Agència Europea del Medicament (EMA). Es tracta del pas previ a l’autorització de comercialització.