Voluntaris que cuiden una colònia de gats de carrer a Llanars han denunciat la mort de diversos animals durant els dos últims mesos. Tres gats, un d’adult i dos de joves, han estat abatuts amb trets de balins al cap, tres més de petits que estaven pendents d’esterilització han desaparegut, i van trobar a una gata amb ferides a una pota després d’haver caigut en un cep. Els fets van motivar una denúncia als Mossos d’Esquadra, i diverses accions i avisos entre els llanarencs per intentar evitar aquesta mena d’actes, que de totes maneres no s’han aturat.

La impunitat de l’autor o autors d’aquests fets violents han provocat «una sensació de pànic entre els que tenim cura dels gats o bé els propietaris d’altres gats, que ara eviten que surtin de casa» assenyala Maria Valls, una de les voluntàries. Una de les mesures que s’han emprès ha estat retirar gats que vivien al carrer per dur-los a la protectora Vida Digna de Ripoll.

La colònia de gats està controlada gràcies a campanyes d’esterilització i cura, i ha comptat amb ajuts de la Generalitat, la cooperació de l’Ajuntament de Llanars i els d’altres municipis de la Vall.

Els mateixos voluntaris creuen tenir indicis de qui han estat els responsables d’aquestes morts.