Segueix-nos a les xarxes socials:

La UdG se situa entre les deu universitats d’Espanya amb millors resultats al MIR

Tots el estudiants que s’han presentat a la prova han superat la nota de tall i un 88% ha obtingut plaça

La UdG se situa entre les deu universitats d’Espanya amb millors resultats al MIRACN

Els alumnes de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona han obtingut un dels millors resultats de l’examen MIR d’enguany, ja que el 100% han superat la nota de tall i, d’aquests, el 88% ha obtingut una plaça. Aquestes dades es desprenen d’un rànquing que ha fet públic el Ministeri de Sanitat, que mostra que deu universitats espanyoles han assolit el 100% d’alumnes que han superat la nota de tall. Juntament amb Girona hi ha la Universitat Francisco de Vitòria, la del País Basc, Lleida, Illes Balears, Castella-la Manxa, de Cantàbria, l’Autònoma de Madrid i la de Navarra. 

Per altra banda, a l’hora d’analitzar les dades de l’examen, es tenen en compte tres paràmetres. Primerament, hi ha el grup considerat «fort», que inclou les millors notes del MIR al conjunt del país; un segon grup és el qualificat com a «mitjà», mentre que el tercer és el «grup feble», amb aquells que han obtingut els pitjors resultats a l’examen i que han hagut d’esperar al final del procés de repartiment de places.

El conjunt d’aquests tres grups situa la Facultat de Medicina de Girona a la novena posició al MIR del 2023 d’una quarantena d’universitats d’arreu d’Espanya, ja que ha aconseguit un 46,7% al grup «fort», un 44,6% al grup «mitjà», i un 8,7 % al grup «feble». Per davant hi ha l’Autònoma de Madrid, Oviedo, Barcelona, País Basc, Valladolid, Navarra, Castella-la Manxa i Complutense de Madrid.

La Universitat Autònoma de Madrid, segona classificada l’any passat, és la que millors números d’ordre ha donat al MIR d’enguany, segons dades aportades pel mateix Ministeri. En aquesta universitat, el 61,6% dels estudiants presentats a examen (237) pertanyen al grup fort del número d’ordre, mentre que el 32,9% correspon al grup mitjà i el 5,5% al grup feble (percentil 27). Tots ells, de fet, van superar la nota de tall, i finalment 219 van triar plaça. D’aquesta manera, millora els resultats de la millor facultat l’any passat, la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, que aquest any baixa fins al tretzè lloc.

Als resultats d’aquest any hi ha hagut pocs aspirants que no han superat la nota de tall. De fet, a cap universitat el percentatge ha baixat del 96%, a excepció de les universitats estrangeres no comunitàries (80%) i les comunitàries (88%).

Infermeria se situa en vintena posició de 62 facultats i els aspirants que superen la nota de tall se situen en un 98%

Tot i que la convocatòria d’enguany, amb 8.500 places, ha estat l’oferta més gran de la història, l’any passat amb prou feines dues universitats van aconseguir el 100% d’aprovats.

En definitiva, en el cas de Girona, de les 95 persones admeses a l’examen, se’n van presentar 92. Tots van superar la nota de tall i 81, tenen la plaça adjudicada. 

Pitjors resultats a Infermeria 

Per altra banda, en el cas d’Infermeria, la facultat se situa en vintena posició d’un total de 62 universitats. El 30% dels aspirants se situen en el grup «fort», mentre que el 52,5% està en el grup «mitjà» i el 17,5%, en el grup «feble».

Per altra banda, el percentatge d’aspirants que han superat la nota de tall és dels més alts, amb un 98%, però de les 39 persones que l’han superada, només una tercera part han obtingut plaça. Aquesta dada contrasta amb l’elevat percentatge dels aspirants de Medicina que sí que han tingut plaça. Tot i així, es tracta d’una problemàtica evident en la majoria de facultats d’Infermeria, i és que el nombre d’especialitats en Infermeria és molt més baix que Medicina i, per tant, hi ha més probabilitat que hi hagi infermeres que es quedin sense plaça.

Prem per veure més contingut per a tu