Compromís de la Generalitat, la Diputació i la Cambra per impulsar l'aeroport de Girona amb noves rutes i companyies

El conveni inclou l'arribada de l'alta velocitat a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar

ACN

La Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç han rubricat el seu compromís per impulsar l'aeroport Girona-Costa Brava. Han signat un conveni de col·laboració a tres bandes per aportar-hi conjuntament 1,6 milions d'euros. Fonamentalment, aquesta quantitat es reparteix entre la Generalitat i la Diputació, que hi destinaran 800.000 euros cadascuna, mentre que la Cambra hi aportarà 5.000 euros. A través de la nova Taula Estratègica de l'Aeroport de Girona, es treballarà per diversificar les companyies que operen des de la terminal de Vilobí d'Onyar, ampliar les rutes i promoure l'arribada de l'alta velocitat (a través de la nova estació de l'AVE). La voluntat és que, en un futur, l'acord s'ampliï incloent-hi ajuntaments.

Les tres parts van signar el conveni de col·laboració aquest dimarts, en el marc de l'assemblea general de l'Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les comarques gironines (AGi). L'acord estableix que la Generalitat aportarà 800.000 euros per promocionar l'aeroport; la meitat, a través de l'Agència Catalana de Turisme, i l'alta, mitjançant Aeroports Públics de Catalunya. La Diputació de Girona n'hi aportarà 800.000 més i la Cambra de Comerç, 5.000.

Segons destaquen en un comunicat, el conveni "estableix un nou model de governança de l'aeroport, que vetllarà pels interessos territorials, la promoció i l'impacte econòmic de la infraestructura". A través d'aquest acord, es crearà la Taula Estratègica de l'Aeroport de Girona, l'organisme encarregat de promocionar la terminal de Vilobí d'Onyar.

Tindrà com a objectiu dissenyar i coordinar les polítiques que es facin des del territori i impulsar estratègies conjuntes. Entre d'altres, treballarà perquè es materialitzi l'estació de l'AVE a l'aeroport, perquè creixin les companyies aèries que hi operin o perquè s'incorporin noves rutes. També s'encarregarà d'avaluar la puntualitat de les aerolínies o farà seguiment de l'impacte ambiental de l'operativa de l'aeroport.

L'acord el van subscriure la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; el president en funcions de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, Miquel Noguer; el director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer; el president i conseller delegat d'Aeroports Públics de Catalunya, Daniel Albalate, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega.

Els assistents a l'assemblea de l'AGi, on s'ha rubricat l'acord a tres bandes per impulsar l'aeroport.

Els assistents a l'assemblea de l'AGi, on s'ha rubricat l'acord a tres bandes per impulsar l'aeroport. / Generalitat de Catalunya

Ampliar-lo als ajuntaments

El comunicat de premsa també subratlla que "la voluntat dels signants és que en un futur es pugui ampliar l'acord amb la participació directa d'altres agents del territori". Per exemple, els ajuntaments. La voluntat, subratllen des de l'AGi, és "ajudar a maximitzar el retorn econòmic i social de l'aeroport com a infraestructura clau en el desenvolupament de les comarques gironines".

L'assemblea general de l'Associació per la Promoció i el Desenvolupament de les comarques gironines (AGi) s'ha celebrat aquest dimarts a la seu de la Generalitat a Girona. L'AGi engloba la Generalitat, a través de la Delegació del Govern a Girona, el Departament de Territori i l'Agència Catalana de Turisme; la Diputació de Girona, i la Cambra de Comerç de Girona.