Una línia de xàfecs violents escombra la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Baix Empordà

Aquestes precipitacions han causat diverses incidències, sobretot pel que fa a mobilitat

ACN

Una línia d'intenses precipitacions ha escombrat aquesta tarda el Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Baix Empordà causant diverses incidències com caigudes d'arbres i inundacions. De retruc, aquests xàfecs, de caràcter violent i en ocasions acompanyats de pedra, han afectat la mobilitat de diverses vies. Per exemple, han obligat a tallar la C-66 entre Porqueres i Banyoles durant uns minuts, ja que la circulació resultava molt perillosa per la gran quantitat d'aigua que s'ha acumulat a la calçada.

Les pluges s'han originat al Pirineu oriental i han començat a desplaçar-se en direcció est. A quarts de cinc de la tarda, un xàfec de caràcter intens ha descarregat amb virulència damunt d'El Pla de l'Estany i la Garrotxa. Després, aquesta mateixa línia de precipitacions, s'ha desplaçat cap al Baix Empordà sense perdre intensitat.

A Banyoles, el xàfec ha descarregat 28,7 mm en tan sols 30 minuts. L'estació meteorològica de la capital del Pla de l'Estany ha registrat una acumulació de 22,9 mm en només 10 minuts. A la Bisbal d'Empordà,l'episodi ha generat gran acumulació d’aigua, inundant diversos carrers, garatges i baixos, fent entrar aigua a diversos equipaments municipals. Per exemple s'ha inundat un garatge del carrer de Nàpols i uns baixos del carrer de Jaume II.

El vent i la pedregada que acompanyat el ruixat ha embossat alguns embornals i la Policia Local ha hagut de tallar el passeig Muriel Casals, a l’alçada de la Biblioteca Lluïsa Duran. 

Alhora, s’han registrat diversos petits despreniments, caigudes de dos arbres i els Bombers també han hagut de fer intervencions a diversos punts . Des del primer moment, la brigada municipal ha estat activa a fi de resoldre incidències. També s’han activat agents de reforç, segons informa l'ajuntament de la Bisbal.