El PSC ofereix suport des de l’oposició a ERC perquè pacti amb la CUP a la Diputació

Els socialistes consideren que si els dos partits d’esquerres no s’entenen, «és perquè no volen» 

El primer secretari del PSC a Girona, Marc Lamuà

El primer secretari del PSC a Girona, Marc Lamuà / Diari de Girona

DdG

El PSC està disposat a afavorir un govern d’ERC i CUP a la Diputació, tot donant suport al govern progressista des de l’oposició. Segons ha indicat el primer secretari dels socialistes a la demarcació, Marc Lamuà, estarien disposats a votar favorablement al pacte, «a més de facilitar-ne la governabilitat sense condicions». Ja fa setmanes que ERC va anunciar que havia arribat a un acord amb Junts per tal de revalidar el seu acord de govern. 

«Aquesta és la segona vegada que ho poso sobre la taula. Si ERC i la CUP no encapçalen la Diputació per fer polítiques progressistes i d’esquerres als municipis, és perquè no volen», considera Lamuà. «No trobo cap altra raó per no iniciar converses immediatament si, de veritat, volen fer polítiques d’esquerres als pobles, per exemple en temes tan importants com els drets socials, l’habitatge o la transició ecològica», assenyala.

Els socialistes fan una crida a la CUP perquè entomin la proposta i exigeixen a ERC que iniciï les negociacions per tornar a tenir un govern d’esquerres. «Creiem que qualsevol persona que es defineixi com a progressista voldria prioritzar un govern d’esquereres a qualsevol lloc on hi hagi l’oportunitat de fer-ho», diuen.