Els cavallets de la faràndula, protagonistes del cartell de Festes del Tura

L'autor és l'olotí Elies Plana, dissenyador gràfic, impressor bibliòfil i creador olotí

Presentació del cartell de les Festes del Tura 2023.

Presentació del cartell de les Festes del Tura 2023. / Ajuntament d'Olot

Redacció

Un any més la faràndula d'Olot és la imatge de les Festes del Tura 2023. L'any passat ho va ser la gegantessa i, enguany, ho són els cavallets que també són una figura principal. El cartell és obra de l'artista Elies Plana.

La presentació del cartell de les festes d'enguany va tenir lloc ahir a les set de la tarda en el pati de l'Hospici. En l'acte van participar l'alcalde d'Olot, Pep Berga, el regidor de Festes, Agustí Arbóns, l'Àrea de Festes i representants de la Comissió de Festes. El cartell elaborat per Plana mostra la silueta en negre d'un dels cavallets amb un degradat de fons que podria ser un capvespre o una albada. Des de l'Ajuntament indiquen que el cartell s'ha realitzat amb la tècnica de xilografia (planxa de fusta) i la part del cavallet amb la tècnica del linogravat. Tot, s'ha estampat amb una premsa tipogràfica manual, estampant cada color per separat un a un en diferents passades.

L'autor del cartell

Elies Plana, nascut el 31 de maig del 1977 a Olot, és un dissenyador gràfic, impressor bibliòfil i creador. Va estudiar Belles Arts i va treballar com a dissenyador gràfic, després va començar a treballar en el taller del seu pare, pintor, dibuixant, gravador i editor bibliòfil. Va ser amb el mestratge del seu pare que va aprendre l'ofici d'impressor, les tècniques del gravat i de la composició amb tipografia de plom, tal com es feia antigament. Durant aquests anys ha tingut cura de la impressió i edició d'obres d'artistes, escriptors i poetes catalans. També ha participat en fires de bibliofília internacionals donant a conèixer les seves edicions tant a Catalunya com a l'exterior.