El Consell Comarcal del Pla de l'Estany donarà més pes al Consell d'Alcaldies

La corporació aprova sis dedicacions parcials: El president, Francesc Castanyer, tindrà una retribució de 32.000 euros pel 50% de la jornada

El ple d'aprovació del cartipàs del Consell Comarcal del Pla de l'Estany.

El ple d'aprovació del cartipàs del Consell Comarcal del Pla de l'Estany. / Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Redacció

El ple d’aprovació de cartipàs del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha aprovat donar més pes al Consell d’Alcaldies, que queda desvinculat de la presidència de la corporació. La voluntat és que els municipis tinguin més representació i més pes en les decisions comarcals. Entre les tasques que el Consell d’Alcaldies abordarà aquest mandat hi ha l’actualització del Pla d’Acció Comarcal, atès que l’actual data dels anys 90.

D’altra banda, les quatre grans àrees en què s’organitza el Consell Comarcal es repartiran entre les dues formacions de govern (ERC-Candidatures Acord Municipal i Junts Compromís Municipal). Així, les àrees de Serveis Generals i d’Assistència als Municipis, i del Centre El Puig quedaran sota consellers de Junts Compromís Municipal (Montserrat Colomé i Dolors Bustins), mentre que ERC-Candidatures Acord Municipal tindrà les àrees de Territori, i de Serveis a les Persones (Oriol Serrà i Àlex Esteba).

Així mateix, el ple del Consell Comarcal va aprovar sis dedicacions parcials (d’entre el 20% i el 50% de la jornada) per al president del Consell Comarcal, el president del Consell d’Alcaldies, el vicepresident primer, la vicepresidenta segona, i dos consellers.  

El president del Consell Comarcal, Francesc Castanyer, tindrà una retribució anual de 32.000 euros pe runa dedicació del 50%, mentre que el president del Consell d’Alcaldes rebrà un salari anual de 27.000 euros.