Joan Bagué reclama al Senat un model aeroportuari descentralitzat

El senador gironí de Junts defensa la fortalesa de l'economia catalana tot i "tenir un estat en contra"

Recorda que Europa ha renyat el govern per invertir amb criteris polítics i no tècnics

Joan Bagué en una imatge d'arxiu

Joan Bagué en una imatge d'arxiu / Aniol Resclosa

Redacció

El senador gironí Joan Bagué (Junts) ha defensat al Senat la necessitat de modificar d'un sistema aeroportuari descentralitza't, com el que tenen les grans economies euroepes. Segons la seva opinió, el model actual és "antiquat, ineficient, gens competitiu i centralitzat, únic cas a Europa". "L’objectiu ha de ser ajudar l’economia i el teixit productiu a través de ports i aeroports", ha assegurat.

En la seva intervenció també ha assenyalat la fortalesa de l'economia catalana, malgrat els obstacles que suposa "tenir un estat en contra de forma permanent". 

"De 2010 a 2022 hem triplicat el nombre de multinacionals establertes a Catalunya. És cert que hi ha entitats que han marxat a cop de telèfon dels que ja ens coneixem que es dediquen a fer aquestes coses. Però la realitat és tossuda i Catalunya és molt més potent que les maniobres que puguin fer des de l'Estat", ha assegurat Bagué

El senador també lamenta la política d'inversions espanyola en què "tot comença i passa per Madrid". "Fer una cosa en xarxa, que és intel·ligent? Això no pot ser", ha apuntat en la seva intervenció.

Bagué ha conclòs recordant que, fins i tot la UE "els ha renyat", perquè hi ha organismes com Adif i Renfe que "fan un ús indegut de les inversions: les fan amb criteri polític, i no amb criteri tècnic, econòmic o social. Facin-s'ho mirar. Sempre estan d'esquena a Europa".