El nou cap de la Guàrdia Civil a Girona destaca la importància de la cooperació entre cossos policials

Cristóbal Pedro Prieto Arjona ha pres possessió avui del càrrec en presència d'autoritats polítiques i judicials

El tinent coronel Cristóbal Pedro Prieto Arjona pren possessió com a nou cap de la Guàrdia Civil de Girona.

El tinent coronel Cristóbal Pedro Prieto Arjona pren possessió com a nou cap de la Guàrdia Civil de Girona. / Aniol Resclosa

Redacció

El nou cap de la Guàrdia Civil a Girona, el tinent coronel Cristóbal Pedro Prieto Arjona, ha pres possessió avui del seu càrrec en un acte commemoratiu a la comandància de Girona que ha comptat amb la presència de diverses autoritats polítiques i judicials. En el seu discurs, el tinent coronel ha destacat la importància de la cooperació entre cossos policials, i ha destacat que ha dut a terme tota la seva carrera professional a Catalunya.

Prieto substitueix el tinent coronel Llucià Anton Vives, que ha estat al capdavant de la comandància de Girona durant dos anys i mig. Va deixar el càrrec el juliol passat, i des de llavors Prieto ha ocupat el seu lloc en comissió de serveis. Amb l'acte d'avui s'ha oficialitzat la presa de possessió.

Cristóbal Pedro Prieto Arjona va iniciar la seva carrera professional el 1984 a Portbou, i ha fet pràcticament tota la seva carrera professional a Catalunya, amb destinacions entre les quals Lleida, Barcelona i Girona. La seva última destinació abans d'ocupar aquest càrrec ha estat Barcelona, però tal com va dir durant la diada de la Guàrdia Civil l'octubre passat, és a Girona on va "néixer com a guàrdia civil" i a més, és aquí on va conèixer la seva dona i on ha tingut els seus dos fills.