El tinent Coronel Llucià Anton Vives deixa de ser el cap de la Guàrdia Civil de Girona

Als seus 61 anys ja no estarà de servei en actiu i passa a segona activitat

Aquesta setmana es preveu l'arribada del seu substitut

El tinent coronel, Llucià Anton Vives amb el subdelegat del Govern espanyol, Albert Bramon durant la celebració de patrona de la Guàrdia Civil del 2022.

El tinent coronel, Llucià Anton Vives amb el subdelegat del Govern espanyol, Albert Bramon durant la celebració de patrona de la Guàrdia Civil del 2022. / ANIOL RESCLOSA

Eva Batlle

Eva Batlle

El tinent Coronel Llucià Anton Vives ha deixat de ser el cap de la Guàrdia Civil a Girona.

Ahir va ser el seu darrer dia al càrrec i amb 61 anys deixa d'estar de servei actiu i ara s'incorpora a fer funcions de segona activitat al cos armat.

Vives va convertir-se en el cap de la Benemèrita de les comarques de Girona el mes de gener del 2021. Un càrrec que ha ostentat durant uns dos anys i mig.

Va esdevenir el màxim comandament d'aquest cos policial després d'una llarga trajectòria a la comandància de Girona. Havia estat fins llavors el cap d'operacions, però també havia tingut experiència a la Policia Judicial, Informació, Personal i Suport.

El tinent Coronel Vives va ingressar a la Guàrdia Civil el 1982, i després de passat per diverses comandàncies, va tornar a Girona el 2017, com a segon cap de la comandància.

El 13 de juny de 2020 es va fer càrrec de la comandància de Girona com a cap interí i l'11 de gener del 2021 va convertir-se en el màxim comandament, el cap en substitució del tinent Coronel Josep Antoni Esteve Folch.

Pel que fa al relleu del tinent Coronel, aquesta mateixa setmana es preveu l'arribada del seu substitut. De moment no n'ha transcendit la seva identitat.

Relleu també als Mossos de Girona

No és l'únic cos policial que presenta canvis en la seva cúpula aquest any. Aquest estiu també hi ha hagut relleu a la cúpula de la Regió Policial de Girona, el comissari dels Mossos, Josep Milan s'ha jubilat després de 43 anys de servei. En aquest cas, la comissària Sílvia Catà ha assumit el relleu i s'ha convertit en la primera dona que dirigeix els Mossos d'Esquadra a Girona.

Subscriu-te per seguir llegint