Segona Pasqua: En aquests municipis gironins aquest dilluns és festiu

Aquest dilluns 20 de maig se celebra la segona Pasqua.

Un calendari, en una imatge d'arxiu.

Un calendari, en una imatge d'arxiu. / Redacció

Valerio Seoane

Aquest dilluns 20 de maig, diverses localitats de Catalunya celebren la segona Pasqua. Aquesta festivitat, que també es coneix com a Pasqua Granada, depèn directament de la Setmana Santa. Això es deu al fet que la Segona Pasqua sempre se celebra 50 dies després del Diumenge de Resurrecció.

La facultat de determinar que aquest dia sigui festiu o laborable correspon directament als ajuntaments. Els consistoris són els encarregats de triar la Segona Pasqua com un dels dos dies inhàbils que poden triar cada any.

Llista de festius a Girona

Encara que històricament se celebra només a Barcelona, enguany la Segona Pasqua també serà dia festiu en municipis de Girona, Tarragona i Lleida. La Generalitat posa a la disposició del ciutadà un cercador amb el qual es pot obtenir la llista completa de municipis que celebren el festiu:

  • Província de Girona: Saga, Capmany, Castellfollit de la Roca, Maià de Montcal, Dosquers, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols, Llagostera, Porqueres, Campelles, Anglès, Cellera de Ter, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià del Llor i Bonmatí, La Jonquera, el Port de la Selva, Begur, la Bisbal d'Empordà, Corçà, Canapost, Fonteta, Peratallada, Sant Climent de Peralta, Vulpellac, Parlavà, Tallada d’Empordà, Canet de la Tallada i Marenyà.

Des de la mateixa pàgina del cercador de festius és possible consultar els calendaris laborals de tots els municipis catalans per a buscar els pròxims dies festius.