Per a Bosch escriure és una forma de viure, 'crear mons imaginaris és molt divertit', i afegeix que escriu 'per escapar' una estona del món real. 'Això que veus és un rostre' va ser la seva primera novel·la publicada per Curbet Edicions, l'any 2005, i guanyadora del Premi Òmnium Cultural d'Experimentació Literària, el premi 'que 'més il·lusió' ha fet a Bosch.

'Això que veus és un rostre' és un llibre sobre la mort. Lolita Bosch va començar a escriure aquest llibre arran de la mort del seu pare que va passar quan ella era a Mèxic. El llibre s'emmarca en la soledat i l'aïllament d'una noia que es informada de la mort del pare i que expressa que li passa fins a sortir de l'aïllament. La soledat de la noia és 'la única coincidència' que te la novel·la 'amb mí', remarca Bosch.

El llibre, que Bosch es veu incapaç de definir com una novel·la, ella l'emmarca entre l'assaig i l'abstracció, va ser escrit de forma bilingüe i diu Bosch que va tardar quatre anys a finalitzar-lo. En aquest sentit, Bosch senyala és una escriptora que es pren molt temps per a escriure els seus llibres. Per a Bosch escriure de forma bilingüe és del tot 'necesari' ja que culturalment és bilingüe i no es concebria només escrivint en català o castellà.

'Això no és un rostre' és editada per una petita editorial independent, remarca Bosch, que té seu a Mèxic i a Madrid. La va elegir per a editar el llibre ja que en coneixia els editors, el catàleg que presenten i considerava que el tipus de novel·la encaixa perfectament amb l'editorial.

Segons Bosch, presentar una novel·la a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara és el procés natural d'una escriptora mexicana. Bosch, que va viure durant deu anys a Mèxic, va començar a escriure novel·les durant la seva estada al país llatinoamericà. Actualment Bosch edita amb l'editorial Mondadori amb qui diu que es troba molt a gust i amb qui enguany ha publicat 'La família del meu pare'.

També ha publicat novel·la infantil i juvenil amb edicions SM i Cruïlla i ha guanyat premis tant importants com el Serra d'Or i ha estat finalista del Gran Angular.