Prop d'un centenar de persones de totes les edats van estrenar ahir l'any amb una primera remullada a la platja de Sant Feliu de Guíxols. Al punt de la una de la tarda, els participants van desafiar els 13ºC a què es trobava l'aigua, que contrastava amb la bona temperatura ambient i van entrar al mar per donar la benvinguda al 2010 després del tret de sortida. La més petita a participar -hi va ser una nena de 3 anys, i la més gran, una dona de 90. L'organització va posar una boia a uns trenta metres de distància perquè els més atrevits s'hi acostessin. Després, de retorn a la sorra, els banyistes es van poder reconfortar amb brou o xocolata calenta. Els participants eren d'arreu de la demarcació i -fins i tot- de més enllà, com una parella de Mallorca.

A Sant Feliu de Guíxols, ja fa dotze anys que es porta a terme aquesta particular iniciativa, impulsada pel Club Aquàtic Xaloc i el centre excursionista Montcla

"Participar-hi em fa sentir bé, perquè és divertit, però la veritat és que quan he entrat a l'aigua gairebé no podia ni respirar" comentava l'Anna Puig, una veïna de Salt que fa tres anys que s'hi banya. Uns metres més enllà, la Carme Carmona i l'Eva Taberner, de Sant Feliu, també comentaven el mateix. "Aquest és el primer any que venim, i de ben segur que repetirem, perquè un cop comences a nedar la fred va passant", explicaven.

La baixa temperatura de l'aigua, però, també va ajudar a més d'un a despertar-se, o espavilar-lo en cas que encara no hagués aclucat els ulls.La Bibiana Bataller, veïna de Salt, deia contenta mentre s'eixugava amb la tovallola, "tot i que no he arribat a la boia, estic molt contenta, perquè m'ha marxat la ressaca i em sento molt bé".

El primer bany a -4ºC

A Barcelona també un centenar de persones van desafiar ahir el fort vent que assotava el litoral català i es van banyar, com és tradició, a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta. Tot i aix ho van tenir fàcil al costat d'una de les remullades més concorregudes a nivell mundial. A Holanda, 8.600 persones es van banyar a l'Atlàntic tot i els -4ºC de temperatura ambient.